Yol Bisikletleri

26-11-2018 16:51
Yol Bisikletleri

Yol Bisikleti Önerisi

 

Yol bisikletleri kullanım amacı gereği özellikle hız konusunda yüksek performans gösterme hedefine yönelik tasarlanmıştır. Bu bakımdan yol bisikletlerinin ayırt edici özelliklerinden biri oldukça hafif olmalarıdır ve bu ayrıca ihtiyaca uygun Yol Bisikleti Önerisi verirken göz önünde bulundurulacak önemli konulardan biridir. Dayanıklı ve hafif bir kompozit madde olan karbon fiber, hafif yol bisikletleri üretiminde sıklıkla kullanılan maddelerdendir. Karbondan yapılmış kadrolar hız sağlamanın yanında sürüş esnasında meydana gelebilecek sarsıntıyı da absorbe eder. Karbon kadar hafif olmamakla birlikte yol bisikletlerinde yeterli hafifliği sağlayacak nitelikteki alüminyum da kadroların üretiminde kullanılan malzemelerdendir.  Pek çok farklı değişken etki etmekle birlikte genel olarak alüminyum kadrolu yol bisikletlerinin, karbon kadrolu bisikletlerden daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Yol bisikletlerine hız kazandıran yapısal özelliklerden bir diğeri ise lastik inceliğidir. Diğer tür bisikletlere göre lastikler hıza olumlu etki yapacak şekilde incedir. Hafif ve hassas yapıları nedeniyle yol bisikletleri engebesiz, düz yollarda sürüşe uygundur.

 

Yol Bisikleti Modelleri

 

Yol bisikletleri süratli sürüş odaklı olduğu için genellikle yatay pozisyonda sürülecek şekilde tasarlanmaktadır. Yatay konum, rüzgâr direncinin hızı düşürmesini engellemesi sebebiyle tercih edilir. Yarış amaçlı üretilen yol bisikletleri sürüş esnasında vücudun yatay pozisyon almasını gerektirdikleri için konforlu değillerdir. Bisikletinizi performans gösterirken değil, ulaşımda ya da eğlence amaçlı kullanacaksınız daha dik konumda oturmanıza olanak sağlayacak Yol Bisikleti Modellerini tercih etmeniz rahatlık açısından önemlidir. Yol bisikletlerinin sahip olduğu boynuz gidon olarak da adlandırılan drop bar gidonlar, diğer bisiklet türlerinde görülen klasik gidonlardan şekil ve işlev itibariyle farklıdır. Uçları aşağı doğru kıvrık olan bu gidonlar hem yokuş çıkarken hem yokuş inerken maksimum performans sağlamaya yardımcı olurlar. Yokuş çıkarken tutuşun gidon başlarından olması gerekirken, yokuş aşağı inerken ve hız arttırılırken gidonu alt kısmından tutmak doğru olacaktır. Drop bar gidonlu yol bisikletlerinin yanı sıra piyasada düz gidonlu yol bisikleti modelleri bulmak da mümkün. Bu modeller performans amaçlı kullanımdan ziyade ulaşım amaçlı kullanım için dizayn edilmektedirler.

 

Yüksek Performanslı Yol Bisikletleri

 

Sağladıkları hız nedeniyle yol bisikletleri genellikle sportif faaliyetler için tercih edilir. Bununla birlikte şehir bisikletlerinin sunduğundan farklı bir sürüş deneyimi yaşamak isteyen herkes için Yol Bisikleti Tavsiye edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.