Önleminizi Almayı Unutmayın

17-10-2018 15:11
Önleminizi Almayı Unutmayın

Önleminizi Almayı Unutmayın

 

Bisiklet Kullanırken Kask Takmanın Önemi

 

Bisikletler, masrafsız ulaşım aracı olarak kullanıldıklarından çok fazla tercih edilmektedir. İhtiyaç dışında spor aktiviteleri de yapılabilmektedir. İhtiyaçların fazla olması ile bisiklete olan talepler de artmıştır. Bununla beraber bisiklet aksesuarları ve donanımları da artarak, satış hizmetleri bunlar üzerinden gerçekleşmiştir. Bisiklet kullanımında, diğer bütün ulaşım araçlarında olduğu gibi bir takım önlemler alınması sağlık açısından büyük ölçüde önem taşımaktadır. Kask kullanımı ise bu kapsamda devreye giren en önemli güvenlik önlemlerinin başlarında yer almaktadır.

 

Düzenlenen bisiklet yarışlarında da kask takılması durumu sağlık açısından gerekli bir zorunluluk olduğunu gösteren bir örnektir. Kask kullanımı ile kaza riskleri de en aza indirgenmektedir. Bu kapsamda çıkarılan bazı yasalarda da dikkat çeken kask kullanımı zorunluluğu da yoğun trafik alanlarında uygulanmaktadır. Kaskkullanımı ile bisiklet ile yapılan herhangi bir kaza sonucu beyin bölgesinde yaralanmalara ve beyin kanama gibi birtakım büyük yaralanmalara da engel olmaktadır. Ağır darbelerde dahi beyne en az ölçüde zarar vermektedir. Bu sebeple kask seçimi yaparken dayanıklılık kriterine dikkat edilmelidir. Ne kadar dayanıklı olursa hasara o kadar az etki eder.

 

Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Husus Nedir?

 

 

Bisiklet alırken özellikle dikkat edilmesi gereken nokta kadro yüksekliğidir. Kadro yüksekliğini dikkate almayan birçok kişi sırf bu nedenden bisikletlerini değiştirmektedirler. Kadro yüksekliği ile bisiklete karşı olan hakimiyetiniz doğru orantılıdır. Sürüşünüz esnasında bu durumun etkisini yaşamayabilirsiniz. Fakat durduğunuz anlarda kadro yüksekliğini önemini anlamanız daha da kolaylaşacaktır.

 

Bisiklet Kullanımında Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

 

 

Bisiklet kullanımında etkili olan kask dışında birçok önlem daha bulunmaktadır. Bu tür önlemlerin de alınması ile olası kazalarda en az yaralanmalar ile kurtulmak mümkündür. Bisiklet kullanımında alınması gereken önlemler ise;

 

1 - Kask Kullanmak,

2 - Dizlik kullanmak,

3 - Bandaj kullanmak,

4 - Kalın ve bükülme riski olmayan ayakkabı kullanmak ve

5 - Kısa şort ve atlet tarzında vücudun zarar görebilecek kısımlarının kapalı olması gerekmektedir.

 

Bu ve bunun gibi durumların sağlanması ile bisiklet kazalarından en az yaralanma ile kurtulabilmek mümkündür.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.