Nasıl bir bisiklet almalıyım ? Popüler Bisiklet Türleri

20-06-2018 16:29
Nasıl bir bisiklet almalıyım ? Popüler Bisiklet Türleri

Hayat Pedallayınca Güzel!


Sağlıklı bir yaşam için ve şehir içinde ki ulaşımı sağlıklı olarak yapmak için bisiklet en önemli araçlardan biridir. İsterseniz bisikletiniz için aksesuar yada yedek parça arayın ister yeni bir bisiklet sahibi olmak isteyin, ihtiyacanız olan ürünleri Atek Bisiklet'de bulabilirsiniz.


Yeni bir bisiklet mi satın almak istiyorsunuz?


Bisiklet sadece iki tekeri olan bir eğlence aracı değildir. Bisiklete binerken güvenli ve konforlu hissetmeniz çok önemlidir. Çalışır aksamlarının kaliteli ve yedek parça servis imkanınında yaygın olması önemlidir. Şimdi hangi bisiklet modelini seçeceğinize karar vermelisiniz. Tıpkı bir araba alırken 4x4, otomotik vites, yakıt türü, koltuk sayısı gibi özellikleri varsa bisikletlerinde kullanım alanlarına ve amaçlarına göre türleri bulunmaktadır.


Bisiklet modellerini biliyormusunuz ?


Günümüzde çeşitli bisiklet türleri ve modelleri bulunuyor. Size en popüler 5 bisiklet türünden bahsedelim.



Şehir-tur bisikleti

Ulaşım yada yarış amacı dışında bisikletler hobi veya egzersiz amaçlı kullanılabiliyor. Şehir ve tur bisikletleride hobi ve egzersiz amaçlı kullanılan bisiklet türüdür. Uzun süreli kullanıma uygun olan bu tür geometrik yapısı, konforlu bir sele ve vücut anotomisine uygun gidon yapısı ile keyifli bir sürüş deneyimi sağlıyor tabi buna göre vücutta oluşabilecek ağrılarıda minimum seviyede tutuyor.

Şehir ve Tur Bisikleti

 
Model çeşitleri ve Fiyat bilgisi için Şehir-Tur Bisikletleri>> kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



Dağ bisikleti

Geneli amortisörlü olan dağ bisikleri zorlu arazi koşullarında kullanıma uygun olarak üretilir. Dağ bisikletlerinin ortalama ağırlıkları 12 ve 18 kg arasındadır. Tekerlekleri diğer bisiklet türlerine göre kalın ve dişlidir bu yüzden yüksek hızlara ulaşmak dağ bisikletleri ile mümkün olamıyor. İstenirse farklı ebat ve kalınlıklarda lastikler ile kullanım alanları genişletilebiliyor.

Dağ Bisikleti Modelleri

 
Model çeşitleri ve Fiyat bilgisi için Dağ bisikleti>> kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



Yol bisikleti

Vites ve dişli sayısının fazla olması, geometrik yapısı ve özel lastikleri ile yollarda yüksek hıza çıkabilen bisiklet türleridir. Ağırlıkları 8 ve 11 kg arasında değişen yol bisikletleri STI olarak adlandırılan vites + fren kolları ile kullanılıyor bu hem vites hemde frenin aynı kol üzerinden kontrol edilmesini sağlıyor.

Yol Bisikleti Fiyatları

 
Model çeşitleri ve Fiyat bilgisi için Yol Yarış Bisikleti>> kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



Katlanır bisiklet

Saklama ve taşıma önemliyse kullanıcı dostu olan katlanır bisikletler tek seçeneğiniz olacaktır. Katlanabilen kadro yapısı ile bisikletin toplu taşıma ve kendi araçlarınızda taşınmasını kolaylaştırıyor. Şehir için kısa mesafe kullanımları için tercih edilen bu bisikletler küçük evlerde az yer kaplayan ve asansöre kolay sığabilen bisikletlerdir.

Katlanır Bisiklet Fiyatları

 
Model çeşitleri ve Fiyat bilgisi için Yol Yarış Bisikleti>> kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



Elektrikli bisiklet

Günümüzde git gide yaygınlaşan bir ulaşım aracı haline geldi. Pedal desteği ile harekete geçen elektrikli motoru sayesinde yorulmadan ve terlemeden ulaşım sağlamanız mümkün. Dilerseniz gaz kolu ile pedal çevirmeden devreye girebilen elektrikli bisiklet modelleride bulunuyor. Ortalama hızları 25km'dir. Elektrikli bisiklet satın almayı düşünen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Özellikle de bütçeye uygun fiyatlı elektrikli bisiklet modelleri arıyorsanız; ihtiyacınız olan özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İhtiyacınız olmayan ya da kullanamayacağın özelliklerdeki satın almak, bütçenizi aşmanıza yol açabilir. Bu aşamada ihtiyaca yönelik bisikletler mantıklı olacaktır.

 
Elektrikli bisiklet modelleri
 
Model çeşitleri ve Fiyat bilgisi için Elektrikli Bisiklet>> kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.