Katlanır Bisikletin Hayatımız İçin Kolaylığı

Katlanır Bisikletin Hayatımız İçin Kolaylığı

Katlanır Bisikletin Hayatımız İçin Kolaylığı

 

Bisiklet iskeletinin belirli noktalarından katlanabilen ve daha az yer kaplama özelliğine sahip ve taşıma kolaylığı oldukça kolay olan hacim olarak da küçük olan, fakat daha ergonomik bir yapıya sahip olan bisiklet türüne katlanır bisiklet denir.

 

Katlanır bisikletler sayesinde artık bisikletimizi tramvaya, metrobuse, bagajımıza ve hatta otobüse bile rahat bir şekilde konulabiliyor. Şehir içinde motorlu taşıtlarla gitmek yerine katlanabilir bisikletlerin hayatımıza girmesi ile insanlar hem spor yapıyor hem de istedikleri yerlere kolay ve rahat bir şekilde gidiyor. Katlanabilir bisikletlerin günlük yaşamda çok tercih edilmesindeki en önemli etken büyük şehirlerdeki trafik sorunu olması, toplu taşıma araçlarının çok kalabalık ve ekonomik olarak maliyetli olması, kolay bir şekilde muhafaza edilmesi ve en önemlisi bisikletlerin bir çevre dostu olmasıdır.

 

Bugün baktığımızda dünyanın birçok ülkesinde insanlar katlanır bisikletkullanma yolunda hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bisiklet modelleri içinde en çok tutulan ve tercih edilen katlanır bisiklet modelidir. Nedeni ise ağırlıklarının 12 ile 18 kilogram arasında olması ve katlanabilir özelliği ile toplu taşıma araçlarından, kendi özel şahsi arabalara kadar kolay bir şekilde katlanıp bagaja sığmasıdır. Katlanabilir bisikletlerde alışık olmadığımız tek şey tekerleklerinin küçük boyutlarda olması, bunu zamanla binildikçe alışılıyor. Bu bisikletin tercih edilme nedenleri;

 

Bakım Maliyeti Azdır.

 

 

Tasarımları ile çok basit yapıya sahip oldukları için diğer bisiklet modellerine göre daha az bakıma gerek vardır.

 

Ergonomik Olması

 

 

Katlanabilir özelliğinden dolayı çok küçük bir alanı kapsaması ve bu nedenle ister arabanın bagajına ister eve konulabilir.

 

Taşıma Kolaylığı

 

 

Aynı şekilde katlanabilir özelliğinden dolayı bisikleti yanınızda taşıyabilir, hava şartları uygun olmadığı zamanlarda elinize alıp metroya veya taksiye taşınabilir.

 

İletişim Başlatıcıdır

 

 

İnsanların yolda giderken ilgisini çok çeken bir model olduğundan dolayı, insanlar bisiklet hakkında bilgi sahibi olma ihtiyacı duyarlar ve bundan dolayı bir iletişim başlatıcı özelliği vardır.

 

Bisiklete Binmenin Faydaları

 

 

Sporun insan sağlığı için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Bisiklete binmekte aslında bir spor çünkü vücudun bütün parçaları çalışıyor, aynı zamanda sporun yanında bisiklete binmek ekonomik bir ulaşım aracıdır. Bisikletin sağlığa faydaları;

 

Kilo vermek için yardımcı bir araç.

Daha genç görünmeyi ve cildi koruyor.

Verimli ve rahat bir şekilde uyumayı kolaylaştırır.

Stres ve sıkıntıyı azaltır.

Bağırsakları düzenli bir şekilde çalıştırır.

Sigara bırakmaya yardımcı olur.

Kanser olma riskini ortana kaldırır.

Vücudun bütün organ ve kaslarını çalıştırır.

Çocuklar için kemiklerin gelişmesini ve büyümesini sağlar.

Kişilere seyahat özgürlüğü sağlamakta.

 

Katlanabilir Bisiklet Modelleri Üreten Firmalar

 

 

Sundu

Carraro

Bianchi

Mosso

Dahon

Brompton

Tern

Ümit bisiklet

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.