Katlanır Bisiklet Almak

25-03-2018 13:24
Katlanır Bisiklet Almak
Bu blog yazımızda katlanır bisikletlerden bahsedeceğiz. Öncelikle bu makalemizi okuyorsanız katlanır bisiklet satın almayı düşünüyorsunuz yada katlanır bisikletlere ilgi duyuyorsunuz. Öncelikle katlanır bisiklet nedir bundan bahsedelim.

Katlanır bisiklet nedir ?

 
Genelde şehir içi kullanıma uygun küçük tekerlere ve buna bağlı hızlı bir şekilde ivme kazanma ve en önemli özelliklerinden biri bisikletin kadro bölümünden ikiye katlanır olmasıdır. Katlanır olması evde ve araba bagajında az yer kaplamasına yada toplu taşıma araçlarına sorunsuz şekilde binmenizi sağlar.

Katlanır Bisiklet Nedir?

Katlanır Bisiklet Özellikleri

Katlanır bisikletlerin kullanıcılar için en temel ve en önemli özelliklerini sizler için aşağıda sıraladık.

* Bir iki harekette hızlıca katlanabilir olmalı. Katlanmak istenildiğinde yada açarken kullanıcıyı yormamalı ve katlama mekanizması olabildiğince basit olmalı.
* Günlük kıyafetlerle kullanılabilmeli, çamurluk olmalı çünkü şehir içinde bir ulaşım aracı olacak belki işe gidip gelirken kullanacaksınız.
* Katlandığında taşınabilir olmalı, bunun için taşınabilecek kadar hafif çantaya bavula sığabilecek kadar katlanabilir tasarıma sahip olmalı.
* Sağlam kaliteli ve güvenilir olması.

 
Katlanır bisiklet özellikleri

Aşağıdaki özelliklerde tercihe göre ikinci planda tutulabilir.

* Selesi brooks olsun, pedalı vidalı olsun vıdı vıdılarına çok girmeye gerek yok sonuçta katlanır bisikletler şehir içi ulaşımda kullanılacak dağda tur yapılacak bisikletler olmadığı için bu özellikleri es geçebilirsiniz.
* Teker boyu kullanıcının tercihine göre değişiyor küçük olanlar daha hızlı ivme kazanmanızı sağlar tabi katlanınca daha az yer kaplamasıda var, büyük tekerler giderken daha rahat etmenizi sağlar. İhtiyaca göre büyük yada küçük teker tercihi yapılabilir.
* Vites seçimi, çok vitesli katlanır bisikletlerde kötü bir özellik değil fakat amaç ulaşımsa 3-5 vites şehir hayatı için yeterli olacaktır.
* Fren illa ki disk fren olmamalı çünkü çok büyük tekerlere sahip olmadıkları için çok yüksek hızlara ulaşmanız mümkün olamayacaktır bu yüzden ağırlığı ve fiyatı artırmaya çok gerek yok.


Eğer daha önce katlanır bisiklet tecrübeniz olmadıysa seçiminizi yaparken bunlara dikkat etmenizi öneririz.


En önemli faktörlerden biri bisikletin ağırlığı dikkate alınmalı. Katlanır bisikleti satın alma sebebiniz yanınızda kolayca taşımak, apartmanın en üst katına asansörle çıkartmak, metroya, arabanın bagajına atıp istediğiniz yere götürmek. Bu sebeple mümkün olduğunca hafif olmalı. Üzerine ekstra yük bindirecek her türlü aksamdan kaçınılmalıdır.

Gidon ve sele ayarları; Sele yarı her modelde var ancak gidon ayarı her katlanır bisiklette yok. Gidon ayarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer gidon ayarı yapamıyorsanız tıpkı yarışçı gibi (boyunuza göre) iki büklüm gitmeniz gerekecek. Kısaca gidon ayarı olmayan yada farklı gidon tercihleri olmayan bir katlanır bisikleti satın almanızı önermem.

Katlanır bisikletlerde çamurluk ve arka bagaj bence olmazsa olmaz bir özellik, şehirde sahilde v.b alanlarda üstünüzün batmasını istemiyorsanız çamurluk şart. Hava kuru ve yağışsız olabilir fakat yolunuza mutlaka bir su birikintisi çıkacaktır (arabasını yıkayan biri, bahçesini sulayan yada yol kenarlarında ki otomatik sulamalar). Çok sevdiğiniz gömleğinizin mahfolmaması için tek yol çamurluk :) Arka bagaj da açıkçası katlanırların yük koyabileceğiniz tek yeri olarak düşünebilirsiniz. Kadroda ya da gidonda pek boş alan yok, bazı model ve markalarda önde sepet yada bagaj seçenekleri mevcut fakat boyut itibarı ile kısıtlı olduğu için arka bagajın değerini daha iyi anlıyorsunuz.
 
Artık kafanızda katlanır bisikletiniz oluştuysa sıra bisikletinizi satın almaya geldi demektedir. Katlanır Bisiklet kategorimizden dilediğiniz fiyatlarda ve özelliklerde bisikletinizi seçerek online olarak sipariş verebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.