Elektrikli Bisikletin Kullanımı

17-10-2018 15:03
Elektrikli Bisikletin Kullanımı

Elektrikli Bisikletin Kullanımı

 

Elektrikli bisiklet modelleri, yalnızca pedalların yardımıyla değil, uzun yollar boyunca seyahat etme olanağı tanıyan elektrik enerjisini kullanarak çalışan bisiklet tipleridir. Elektrikli bisiklet kullanım sıklığı bugün fazlasıyla yaygındır. Genel olarak, 15-20 derece mertebelerindeki eğimleri elektrikli bisikletler zorlanmadan tırmanabilirler. Elektrikli bisiklet nedir, sorunun cevabı kısaca; uzun yolları, zorluk çekmeden ve keyifle kat etmeyi sağlayan bisiklettir denilebilir.

 

Elektrikli Bisiklet Modelleri Nelerdir?

 

 

Elektrikli bisiklet modelleri 248W güçten başlayıp 1000W mertebelerine kadar güce sahip olabilen bir taşıttır. 248W modelleri ehliyet gerekmeksizin kullanılabilir. Saatte 40-50 mil hızında seyahat edebilirler. Elektrikli bisikletlerin en popüler markalarından biri Yuki YADEA elektrikli bisikletlerdir. Genel olarak, bu tür bisikletler yaşlı insanlar tarafından sıklıkla tercih edilir ve ülkemizde de yayılmaya başlamıştır. Çok ekonomik olan ve vücut gücünüzü zorlamadan bisikletle istediğiniz yere ulaşmanızı sağlayan bu bisikletler, yakın gelecekte sokaklarda göreceğimiz yeniliklerden biridir.

 

Herkesin zevklerine, yaşına ve cinsiyetine göre çeşitli elektrikli bisikletleri seçmesi mümkündür. Kullanım alanına göre, satın alınması gereken bisiklet modelleri farklıdır. Özellikle şehirde yaşıyorsanız ve trafikten kaçınmak istiyorsanız, elektrikli bisikletler tam size göre. Gün boyunca 50 km'lik kolaylık sayesinde, bu bisikletler, şehir hayatını kolaylaştıran ve zaman açısından ciddi anlamda avantaj sağlayan taşıtlardır. Ayrıca engebeli alanlar için farklı elektrikli bisiklet modellerini de seçebilmek mümkündür.

 

Elektrikli Bisikletlerin Pil Özellikleri Ve Dayanma Aralığı Ne Kadardır?

 

 

Lityum-polimer, lityum-demir veya lityum-iyon piller evde şarj edilebilir. 30 dakika ila 8 saat arasında çok büyük bir şarj süresine sahiptirler (pilin kapasitesine bağlı olarak). Ortalama pil ömrü 800-1000 dakika aralığında tam şarj edildiğinde gidebilmektedir. Tabii ki, bu pil ömrü dikkatli ve hassas kullanımla uzatılabilir, ancak yaklaşık 1000 kez tam bir şarjdan sonra pilin yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Aralık, bir seferde 40 ila 200 mil arasındaki pilin kapasitesine (tam şarjlı) bağlı olarak değişir. Öte yandan, pil kapasitesi aralığı etkileyen tek faktör değildir. Sürücünün ağırlığı, eğer varsa, taşınan diğer ağırlıkların ve gece sürüşündeki farların ışığının aralığını kısaltan faktörlerden biridir; motora pedalla sağlanan destek ise pil ömrü aralığını uzatır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.