Elektrikli Bisiklet Nedir?

23-05-2018 16:21
Elektrikli Bisiklet Nedir?
 

Elektrikli bisiklet, sorusu günümüzde artık sıkça sorulmaya başlandı. Bisiklet, genel olarak doğayla bütünleşmiş, çevreye dost ve oldukça keyifli bir aktivite. Genel olarak gelişmiş ülkelerde yolculuklar ve seyahatler bisikletlerle yapılabiliyor. Ancak ülke koşullarımıza göz önüne alındığında ne yazık ki işe, okula ya da gezmeye bisikletle gitmek pek mümkün değil. Ancak bu noktada da imdadımıza elektrikli bisiklet modelleri yetişiyor. Bisikletlerin geçirdiği evrim ile beraber, artık bisikletle seyahat etmek oldukça kolay.

Elektrikli bisiklet nedir

 

Peki, elektrikli bisiklet nedir?


Elektrikli bisiklet modelleri, yalnızca elektrik enerjisi kullanarak çalışan, pedal yardımıyla da uzun yollara çıkılabilen bisiklet türleridir. Elektrikli bisiklet menzili, günümüzde oldukça uzun. Genel olarak 15-20 derecelik eğimli yolları kolayca çıkabilen elektrikli bisikletler, zorlanmadan tırmanabiliyor. Elektrikli bisiklet nedir, sorusunun cevabı da kısaca; uzun yolları, zorlanmadan ve bisikletle gitmenizi sağlayan yeni nesil teknolojik bisikletler olarak özetlemek mümkün.

Elektrikli bisiklet modelleri neler?


Elektrikli bisiklet modelleri; pedallarında 248W güç bulunduruyor. 1000W’a kadar güç bulunan motorlarda ehliyet gerekiyor. Ehliyetsiz şekilde kullanmak isterseniz de 248W’luk motorlar sizin için uygun olacaktır. Saatte 40-50 km seyahat edebilen elektrikli bisikletler. Elektrikli bisiklet markaları arasında en sevilenlerden biri de Yuki YADEA elektirikli bisikletler.
 
Yuki YADEA elektirikli bisikletYuki YADEA elektirikli bisiklet
Yuki YADEA elektirikli bisikletYuki YADEA elektirikli bisiklet
 
Bu bisikletlerin şarj süresi 6-8 saat olup, motor gücü ise 250W. Elektrikli bisiklet menzili 50 Km. Daha uzun elektrikli bisiklet menzili sahip olan elektrikli bisikletler de tercih etmeniz mümkün. Bunlar arasında da en çok tercih edilen marka Carraro Elektrikli bisiklet olarak karşımıza çıkıyor.
 
Carraro Elektrikli bisiklet

Genel olarak yaşı ilerlemiş kişilerin sık sık tercih ettiği bu bisiklet türü, ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Beden gücünü zorlamadan, arzu ettiğiniz yere bisikletle ulaşmanızı sağlayan ve oldukça ekonomik olan bu bisikletler yakın zamanda sokaklarda sıkça göreceğimiz yeniliklerden biri. Herkesin zevkine, yaşına ve cinsiyetine uygun olarak elektrikli bisiklet çeşidi tercih etmesi mümkün. Kullanım alanına göre de satın alınması gereken bisiklet modelleri farklı oluyor. Özellikle şehir hayatında yaşıyorsanız ve trafikten kaçınmak istiyorsanız, elektrikli bisikletler tam size göre. Gün içerisinde rahatlıkla 50 km gidebilmesi sayesinde şehir hayatını kolaylaştıran ve zaman açısından avantaj sağlayan bu bisikletler, engebeli alanlar için de kullanılabiliyor. Engebeli alanlar için de farklı elektrikli bisikletleri tercih edebilirsiniz.
 
carraro elektrikli bisiklet

Elektrikli Bisikletin Fiyatları Nelerdir?


Elektrikli bisiklet fiyatları, aküyü doldurma ücretlerinin 5 TL’yi geçmemesi göz önüne alındığında oldukça ekonomik. Genel olarak elektrikli bisiklet fiyatları için standart bir rakam vermek doğru değil. Bisikletin hangi özelliklere sahip olduğu elektrikli bisiklet menzili, markası ve diğer özellikleri fiyatı etkileyebiliyor. Genel olarak elektrikli bisiklet fiyatları 1500-15.000 arasında değişiyor. Hem kullanıcısına zamandan tasarruf ettirmesi, hem akü konusunda ekonomik olması, hem de şehrin trafiğinden sıyrılmayı sağlaması ile en tercih edilen ulaşım araçlarından biri haline geldi bile.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.