Çocuğunuza Bir Süpriz Yapın

17-10-2018 14:59
Çocuğunuza Bir Süpriz Yapın

Çocuğunuza Bir Süpriz Yapın

 

Her ne kadar bilgisayar oyunları ve tabletler ile büyüyor olsalar da, bisiklet hala çocukların favori oyuncağı olarak görünmektedir. Özellikle yaz mevsiminde sık sık kullanılan bisiklet sevgisi ortalama 7 yaşlarında ortaya çıkıp, kimi insan için yetişkinliğe kadar devam ediyor. Aramızda anne ya da babasından bisiklet istemeyen ya da bisiklete binen bir arkadaşına imrenerek bakmayan var mı acaba?

 

Bisiklet Standartları

 

 

Zararsız görünse bile dikkat edilmediğinde çeşitli kazalara ve yaralanmalara sebep veren çocuk bisikleti seçimini ailelere kalıyor. Özellikle evhamlı annelerin bisiklet seçimi yaparken dikkat etmesi gereken en önemli nokta bisikletin standartlara uygun üretilip üretilmediğidir. Üreticiler ISO 8098 ya da EN 14765 olarak geçen standartlara uymak zorundadır. Bu standartlar ürün malzeme ve montajı gibi adımları kontrol altında tutarak çocuğun güvenliğini sağlayacak testler uyguluyor. Böylece testleri geçemeyen ürünler satışa çıkarılmıyor.

 

Bisikletler İçin Doğru Boy Seçimi

 

 

Çocuk bisikleti satın alınırken özen gösterilmesi gereken noktalardan biri de bisikletin boyudur. Çocuğun yaşı küçükse ve ilk kez bisiklet kullanacaksa dört tekerlekli bir ürün seçimi doğru olacaktır. Buna ek olarak, bisiklet boyu çocuğun yaşına bakılarak seçilmez. Doğru seçim, sele ile zemin arasındaki mesafenin çocuğun bacak boyuna eşit olması durumunda yapılmış olur. Uzun dönemde kullanılacak bisikletler için selenin yükseltilebilir olması da ürünün kullanım ömrünü artıracak faktörlerden biridir.

 

Güvenlik Ekipmanları

 

 

Bisiklet çocuğa verilirken mutlaka güvenlik ekipmanları ile birlikte verilmelidir. Bisiklet ekipmanlarına örnek olarak; dizlik, dirseklik, kolluk ya da kask gösterilebilir. Özellikle kask ölüme kadar uzanabilecek kazalar için alınabilecek en iyi önlemdir. Buna göre, bisiklet alınmadan önce çocuk ile ufak bir anlaşma yapılarak kasksız bisiklete binilemeyeceği bir zorunluluk haline getirilmelidir. Dizlik ve kolluk da yaralanmalara karşı alınabilecek güvenlik önlemleri arasındadır. Tüm bu ekipmanlar seçilirken, çocuğun vücut ölçülerine uygun olarak alınmalıdır. Bedeni sıkan ya da bedene bol gelen ekipmanlar hem çocuk için rahatsız edici olabilir hem de yeterli koruma görevi üstlenemeyebilir. Bunun dışında ekipmanların iç bölümü vücudu rahat ettirecek şekilde yumuşak olurken, dış bölümü de temaslara karşı sert bir özellikte olmalıdır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.