Bisikletiniz Yağmurdan Çamurdan Korunsun

22-10-2018 15:45
Bisikletiniz Yağmurdan Çamurdan Korunsun

Bisikletiniz Yağmurdan Çamurdan Korunsun

 

Araç trafiğinin yoğun olduğu günümüzde ulaşımda büyük sorunlar yaşanmakta ve bisiklet kullanımında büyük bir artış gözlenmektedir. Kısa ve orta uzunluktaki yerlere bisikletle gelip gitmek daha büyük kolaylık haline geldi. Sağlıklı yaşamı tercih edenler de günlük sporlarına bisikleti de dahil etmektedir. Gün içinde sıklıkla kullanılan bisikletlerin korunması ve muhafazası da bir o kadar önem kazanmaktadır. Büyük paralar verilerek satın alınan bu ürünler, sıradan bir şekilde bırakılmamalıdır. Zincir göbeklerinin sürekli yağlı kalması, fren sisteminin iyi çalışması, lastik ve jantların güneş ışığından ve soğuk hava koşullarından korunması gerekir.

 

Doğa sporlarına meraklı olanların sahip oldukları dağ bisikletlerinin de korunması önemlidir. Bu tür spor yapanlar günlük bisiklet kullananlara oranla belli aralıklarla bisikletlerini kullanırlar. Bir gezi bisikleti her gün kullanılırken, dağ bisikleti birkaç ay aralıklarla çıkarılmaktadır. Uzun süre bahçede, apartmanın önünde veya balkonda bırakılan bu bisikletler de güneşin yakıcı etkisinden ve tozlardan etkilenmektedir.

 

Bisikletlerini Branda ile Koruyun

 

 

Bisikletlerine büyük önem veren, onlarla adeta bütünleşik hayat yaşayanlar için en iyi koruma yöntemi bisiklet brandası sahibi olmaktır. Bisiklet brandaları garajı ya da bisikleti saklamak için yeri olmayanlar için hava koşullarına karşı ideal koruma sağlayarak kir ve su tutmaz. Katlanabilir bir biçimdedir. Piyasadaki her bisiklet türüne uymaktadır. Lastikli olması sayesinde doğru bir biçimde takılabilmektedir. Dış kısımda bir şerit bulunmakta olup, takma işlemi sırasında iç ve dış yüzeyi kolayca ayırt edebilirsiniz. Yer kaplamayan bisiklet brandası her zaman yanınızda bulunmalıdır. Kullanımdan sonra basitçe katlanıp pratik cırtı bisiklete rahatça sabitlenebilmektedir.

 

Bisiklet Brandası Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

 

Bisiklet alırken nasıl hassas bir biçimde davranıyorsak branda alırken de aynı hassasiyeti göstermek gereklidir. Çünkü bisikleti korumak onun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Branda; bisikletinizi güneşin zararlı etkilerinden korur ve güneş sebebiyle renginin atması ve solması gibi sorunları ortadan kaldırır. Ayrıca yağmur ve çamurdan da koruyarak bisikletinizin paslanma riskini ortandan kaldırır.

 

Su Geçirmeyen Kaliteli Ürünler Seçin

 

 

Alınan brandanın dikişsiz ve su geçirmez olması çok önemlidir. Kalitesiz ve su geçiren kumaşlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da brandanın ölçüsüdür. Eğer alacağınız branda bisiklet ölçülerinizden küçük olursa bisikletiniz tam olarak örtülmeyecektir ve bu sebeple de dışarıda kalan kısımlar korunmamış olacaktır. Yine bisiklete büyük olan bir branda aşırı rüzgarlı bir havada şişecektir bu sebeple de hem kötü bir görüntü ortaya çıkacak hem de bisiklet tam olarak korunmamış olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.